Persbericht

OMROEP BRABANT      19 november 2015

De derde prijs ging vanmiddag naar de Brabantse Hannie van Wanrooij uit Boxtel. Zij maakte het portret “If Vincent was still here..” waarop Vincent van Gogh een tatoeage heeft én een mobiele telefoon.

BN  DE STEM      19 november 2015
Winnaars landelijke Van Gogh Schilderwedstrijd bekend gemaakt in Breda

Aan de wedstrijd, waarbij het Nationaal Kunstplatform uit Raamsdonksveer opriep een schilderij te maken geïnspireerd op Vincent van Gogh, deden maar liefst 627 kunstenaars mee. Zowel professioneel als amateur. Samen stuurden ze 1006 werken in.
De zeskoppige jury, waar onder wie (landelijke) Van Goghkenners in zaten, had een behoorlijke kluif om uit inzendingen vijftien finalisten te kiezen.
Bij het jureren werd gelet op technische en creatieve vaardigheid. Bovendien diende het schilderij een duidelijk persoonlijke toevoeging te hebben.  Hannie van Wanrooij uit Boxtel won met ‘If Vincent was still here..’ de derde prijs. Zij schildert Vincent als eigentijdse, stoere hipster die een selfie maakt.

JURY RAPPORT:
Hannie van Wanrooij’s “If Vincent was still here…” scoorde hoog bij de jury vanwege de eigentijdse interpretatie met het merchandise-overhemd, en de starrynight-tatoo. Een heuse Vincent-the-selfkicker. Geschilderd met een vette satirische knipoog naar verschillende stijlkenmerken van Van Gogh, een mooie kop, goeie argwanende blik en toch een duidelijk eigen handschrift.


DE MOOI BOXTEL KRANT      4 november 2014

Hannie van Wanrooij winnaar CBS kunstwedstrijd!
Centraal Bureau voor de Statistiek heeft er voor gekozen om meer kunst op te hangen die aanslaat bij de bedrijfskenwaarden. De kunstcommissie heeft 59 kunstwerken geselecteerd waaruit een winnaar werd gekozen. Alle medewerkers van CBS hebben de mogelijkheid gekregen om te stemmen op het meest aansprekende werk. De stemmen zijn geteld. Het werk “Sterk in grafieken en statistieken” van Hannie van Wanrooij heeft de meeste stemmen gekregen en is gekozen als meest aansprekend werk!
Hannie: “ik wilde een schilderij maken waar je in één oogopslag kon zien waar het CBS voor staat: heel goed en sterk in grafieken en statistieken. Grafieken en statistieken is een taai onderwerp, maar het is me toch gelukt om een ‘catchy’ schilderij te maken. Het is een vrouw die een vuist maakt waartussen de grafieken tot pieken en dalen geperst worden. Haar arm is de as van de grafiek en de cijfers en letters zijn erop getatoeeerd. Ze laat zien dat ze sterk is!
Het was een zeer aangename verrassing dat uiteindelijk de medewerkers van het CBS zelf mijn kunstwerk hebben gekozen. Op deze manier hebben de medewerkers zelf inspraak op welk kunstwerk bij hun op de muur komt te hangen. Ik vind het een groot compliment en ik ben er ook heel blij mee.”


DE MOOI BOXTEL KRANT      25 september 2014

Boxtelse exposeert in Muzerije
De Boxtelse Hannie van Wanrooij exposeert de komende weken in De Muzerije in ‘s-Hertogenbosch. Hannie maakt het liefst olieverfschilderijen van mensen. Haar passie voor schilderen is ontstaan toen zij de opleiding ‘reclametekenen en etaleren’ volgde aan het Sint Lucas in Boxtel. Het schilderen met olieverf heeft Hannie zichzelf geleerd. Ze maakt schilderijen over wat haar op dat moment inspireert. Hierbij maakt ze gebruik van naturel, maar ook van sprekende kleuren. Bij Hannie staat het plezier in het schilderen voorop. Ze is een gepassioneerd schilder en elk schilderij dat ze maakt is uniek. “Gewoon alles kunnen maken wat je zelf wilt, dat is belangrijk”, vertelt de kunstenares. “Het is een ontdekkingsreis.” Voor de expositie in De Muzerije heeft Hannie gekozen voor het thema ‘vrouwen’. De expositie laat een serie zelfverzekerde vrouwen zien die staan voor hun eigen keuzes. Een thema dat Hannie al haar leven lang bezighoudt. De expositie van Hannie van Wanrooij is tot en met 30 oktober gratis te bezichtigen in de entree van De Muzerije.